2011. május hónap bejegyzései

KÖNYVHETI FELOLVASÁS LAURYNAS KATKUSSAL

Laurynas Katkus a Képesházban Könyvhét, harmadik nap, este nyolc óra. A Ráday utcán már pakolják össze a könyvsátrakat, estére. Régi tanítványokba ütközöm – pont tíz éve kezdtem őket tanítani, és öt éve egyiket se nagyon láttam. Fiatalabbnak érzem magam, mire … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL, NAPLÓ, BLOG | KÖNYVHETI FELOLVASÁS LAURYNAS KATKUSSAL bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

SZÉP VERSEK, 2011 – KÖNYVHÉT

A Könyvhéten, június 5-én 16-17 óra között  a Puskin Moziban olvasok a 2011-es Szép versek kötetből. Dedikáció is itt lesz.

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL, NAPLÓ, BLOG | SZÉP VERSEK, 2011 – KÖNYVHÉT bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

WEÖRES VIZSGÁLÓDÁSOK

Az áprilisi Irodalmi Páholyban megjelent Weöres dalkölteszétéről szóló tanulmányom – amely a doktori disszertációm szubjektív kitérőjének átszerkesztett változata. (pp. 20-27.)

Kategória: AKTUÁLIS, FRISS KÖZLÉS, NAPLÓ, BLOG | WEÖRES VIZSGÁLÓDÁSOK bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

ELSŐ VÉDŐBESZÉD

Nem történt meg, holott elkövettem. Dülöngélek, mint a tangóharmónika potroha. Holott semmit se ittam. Persze, józan se vagyok. Összeálmodok egy részegséget, az is jobb, mint józanul mérlegelni. Semmit se érek. S ha érnék valamit, az csak a semmi rojtja lenne. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, FRISS KÖZLÉS | ELSŐ VÉDŐBESZÉD bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

FELEJTÉS-OLTÁR

Az íróasztal kicsit lomos, grafitporos lapja, tépett seb a zöld posztó, a sarka felszakadt, alatta mézgás, töredezett fa, ujjamhoz ragad a titkos lenyomat. A savanyú fiókban megbújó piszok, porszemét, kiszikkadt favájatok, mintha a Nílus öntötte volna el, de oly rég, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, FRISS KÖZLÉS | FELEJTÉS-OLTÁR bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva