2012. augusztus hónap bejegyzései

VÁRI ZSÓFIA FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA – KÉT FESTMÉNY A REPÜLŐ SZŐNYEG IHLETÉSÉRE

2012. szeptember 4-én este 19-kor az IF Kávézóban lesz Vári Zsófia kiállításmegnyitója. A festmények közül kettő a Repülő szőnyeg két versének ihletésére készült. Sivatag (hexameter+negyedfeles trócheus) Két kéz játszik az éjjeli fénnyel. Nincs falon árnyék.   Két szép test, ha … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS | Címke: | VÁRI ZSÓFIA FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA – KÉT FESTMÉNY A REPÜLŐ SZŐNYEG IHLETÉSÉRE bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

VÉDŐBESZÉDEK A HOLMIBAN

Negyvenharmadik védőbeszéd Találkoztunk a mosodában. A gyűrött ruhakupacok, mintha torz embereket borítanának be. Elvesztegetett lélek mindegyik ruhabála. Kotorásztam a zsebemben az aprók után. Nekem az etetés sosem ment. A pénzbedobó szájban az érmék összeakadt fogaskerekek. Apádat szökőkút szórta szét, most … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, VÉDŐBESZÉDEK | VÉDŐBESZÉDEK A HOLMIBAN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A HŰSÉG ÁLLATA A LITERÁN

A Litera nyári Állati-sorozatában megjelent egy rövid karcolatom. A kutya nem az enyém, Bagolyírtáshoz tartozik és az Öcsi névre hallgat. Hosszú, egy hetes eltünés után érkezett vissza a házhoz. Az írás nem a kutyáról szól – az összefüggés távolabbi.

Kategória: AKTUÁLIS, FRISS KÖZLÉS | A HŰSÉG ÁLLATA A LITERÁN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

VÉDŐBESZÉDEK A NYÁRI PARNASSZUSBAN

Harmincnyolcadik védőbeszéd Kandi kérődzött. Emésztetlen beszéd töltötte be a száját, mint a láva. Értetlenségét kegyelemnek hitte, azt hitte, ereklye lesz a szája. Már életében javában balzsamozta, két húsos ajak, közöttük nyálpötty, mögöttük nyelv, fogak, és ki tudja még mi. Elképzelni … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, VÉDŐBESZÉDEK | VÉDŐBESZÉDEK A NYÁRI PARNASSZUSBAN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

ÖT DAKTILIKUS MINTA A REPÜLŐ SZŐNYEGBŐL A PRAE FOLYÓIRATBAN

9. Weöres dala (pentameter) Egyszer volt szerelem: csöndbe borult a világ. Kétszer volt szerelem: zúghat az erdei táj. Több szerelem sose volt: meg se születtem ezért. 10. Tenger (leoninus hexameter) Nem született tenger, (csak a lélek hisz születésben), lelket nem … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, REPÜLŐ SZŐNYEG | ÖT DAKTILIKUS MINTA A REPÜLŐ SZŐNYEGBŐL A PRAE FOLYÓIRATBAN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva