2015. április hónap bejegyzései

IRODALMI ÚJSÁG – RÁDIÓINTERJÚ

repülő2015. május 3-án este 20 órakor a Kossuth Rádió Irodalmi Újság című műsorában Nánási Anikó beszélget velem a Repülő szőnyegről.

Kategória: AKTUÁLIS, INTERJÚ, REPÜLŐ SZŐNYEG | Hozzászólások kikapcsolva

REPÜLŐ SZŐNYEG-VERSEK ÉS EMILY DICKINSON-FORDÍTÁSOK AZ ÁPRILISI 2000-ben

Image result for 2000 folyóirat

Olasz strofikus szerkezetek, ritka szonettek, canzonék az áprilisi 2000-ben. Bollobás Enikő monográfájához 8 új Dickinson versfordítás született. Ezek is az áprilisi 2000-ben!

Kategória: AKTUÁLIS, FORDÍTÁSOK, FRISS KÖZLÉS, REPÜLŐ SZŐNYEG | Hozzászólások kikapcsolva

HORVÁTH VIKTOR A REPÜLŐ SZŐNYEGRŐL – MEGVAN A GYEREK

horvathviktor600Horváth Viktor, akinek A vers ellenforradalma című műve tavaly jelent meg a Magvetőnél, s aki a bemutatón a rendhagyó költészetórát tartotta Dés Andrással és velem a Repülő szőnyeg kapcsán, írt a kötetről a Jelenkor net-re, Megvan a gyerekFolytatódik

Kategória: AKTUÁLIS, KRITIKA, REPÜLŐ SZŐNYEG | Hozzászólások kikapcsolva

RENDHAGYÓ IRODALOMÓRA GÖDÖLLŐN

gistvnapr15_Layout 12015 április 15-én rendhagyó irodalomórát tartottam Gödöllőn a Református Líceumban! A beszélgetés jól sikerült, köszönöm az iskolának, a moderátoroknak, Heltai Zsófiának és Borbáth Gábornak valamint a Szépírók Társaságának a lehetőséget!

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL | Hozzászólások kikapcsolva

KÖLTŐÁLLOMÁS – KÖLTÉSZETNAPI MINIFESZTIVÁL AZ IMPRÓBAN

repülő2015. április 10-én délután 17 órakor volt a Repülő szőnyeg bemutatója az Improban. A kötetről Szabó T. Anna beszélt, majd Horváth Viktorral és Dés Andrással együtt kreatív költészetórát tartottunk a közönségnek. Az esten a Magvető további három új… Folytatódik

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL, REPÜLŐ SZŐNYEG | Hozzászólások kikapcsolva

VERSMARATON A THÁLIA SZÍNHÁZBAN

év versei 20152015. április 10-én délelőtt 10 és 11 között részt veszek az Év versei antológia költészetnapi versfelolvasásán. A Kossuth Rádióban élőben követhető az esemény.

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL | Hozzászólások kikapcsolva