NAPLÓ, BLOG kategória bejegyzései

KÖNYVHETI FELOLVASÁS LAURYNAS KATKUSSAL

Laurynas Katkus a Képesházban Könyvhét, harmadik nap, este nyolc óra. A Ráday utcán már pakolják össze a könyvsátrakat, estére. Régi tanítványokba ütközöm – pont tíz éve kezdtem őket tanítani, és öt éve egyiket se nagyon láttam. Fiatalabbnak érzem magam, mire … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL, NAPLÓ, BLOG | KÖNYVHETI FELOLVASÁS LAURYNAS KATKUSSAL bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

SZÉP VERSEK, 2011 – KÖNYVHÉT

A Könyvhéten, június 5-én 16-17 óra között  a Puskin Moziban olvasok a 2011-es Szép versek kötetből. Dedikáció is itt lesz.

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL, NAPLÓ, BLOG | SZÉP VERSEK, 2011 – KÖNYVHÉT bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

WEÖRES VIZSGÁLÓDÁSOK

Az áprilisi Irodalmi Páholyban megjelent Weöres dalkölteszétéről szóló tanulmányom – amely a doktori disszertációm szubjektív kitérőjének átszerkesztett változata. (pp. 20-27.)

Kategória: AKTUÁLIS, FRISS KÖZLÉS, NAPLÓ, BLOG | WEÖRES VIZSGÁLÓDÁSOK bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

JÓZSEF ATTILA-DÍJ

2011. március 11-én József Attila-díjat kaptam. A megtisztelő díjnak nagyon örültem. Az írás magányos szakma. Hogy van-e az írásnak tétje, az először a papír és az író között dől el. Utána  a papír és az olvasó között. A kortárs szakmai … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, NAPLÓ, BLOG | JÓZSEF ATTILA-DÍJ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

MÁSODIK JEGYZET

Kincsre bukkantam: Weöres Sándor 1961-62-ben vezetett versfogalmazó füzetét valamikor Apámnak ajándékozta. Az ajándék nemrég került elő: benne az Átváltozások-ciklusból való Benső végtelen szonett számtalan versvázlata – ez volt az a vers, amelyet Weöres Várkonyi Nándornak ajánlott, és sok kíváncsiskodó interjú-kérdésre … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, NAPLÓ, BLOG | Címke: , , | MÁSODIK JEGYZET bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

ELSŐ JEGYZET

A Schloss Solitude idén ad ki egy meglehetősen provokatív, de gondolatébresztő könyvet, melynek a hívószava: Unwieldy Words – vagyis Nehéz szavak. A kiadványba mindenki alkatának, vérmérsékletének megfelelően írhatott rövid írást. Sok töprengés után egy nekem nagyon fontos témát jártam körül. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: NAPLÓ, BLOG | Címke: , , | 1 hozzászólás