2019. március hónap bejegyzései

IRODALMI PÁROK – RETRO A LITERÁN – HANGFELVÉTEL

          2007. május 5-én Apámmal voltunk az Irodalmi párok sorozatában a Nyitott Műhelyben vendégek. Bán Magda beszélgetett velünk. Az estről hangfelvétel készült, mely most a Literán meghallgatható. Köszönet érte!   Litera Rádió Retró: Irodalmi párok – … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL | IRODALMI PÁROK – RETRO A LITERÁN – HANGFELVÉTEL bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

NEW PANEL LAPSZÁMBEMUTATÓ – VÉDŐBESZÉDEK ANGOL NYELVEN

2019. március 30-án este a Massolit Könyvesbltban két versem hangzott el Dányi Dániel angol fordításában a New Panel legújabb számának bemutatóján. A versek a Nem követtem el című kötetből valók (2017. Magvető). A hetedik védőbeszéd és a Hetvenharmadik védőbeszéd.Köszönet érte! … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, FRISS KÖZLÉS | NEW PANEL LAPSZÁMBEMUTATÓ – VÉDŐBESZÉDEK ANGOL NYELVEN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szépíró-Klub

2019. március 5-én délután 17-től a Szépíró-klubban Harmath Artemisz vendégeként beszélgettünk az Olvasásra nevelés témájáról az Örkény István Könyvesboltban. Beszélgetőtársaim Molnár Krisztina Rita és Kamarás István voltak.

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL | Szépíró-Klub bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tandori Dezsőről a Kossuth Rádióban

Március 5-én Tandori temetésének napján a Kossuth Rádióban 5 perces interjút adtam Tandori Dezsőről a délutáni Jó napot Magyarország-ban. Zila Teodóra kérdezett. A beszélgetés 17:06:45-től hallható.

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL | Tandori Dezsőről a Kossuth Rádióban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

LYRA HUNGARICA IN MEMORIAM TANDORI DEZSŐ

2019. február 25-én Tandori Dezsőre emlékeztünk a Nyitott Műhelyben a Parnasszus tavaszi számának bemutatója kapcsán. A Zsoltár régi hangra című versemet olvastam fel. A szöveg az áprilisban a Magvető Kiadónál megjelenő Földabrosz című kötetben lesz olvasható.   Zsoltár régi hangra … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL | LYRA HUNGARICA IN MEMORIAM TANDORI DEZSŐ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

TANDO RITUS EST

2019. február 22-én Tandori halála után a Szépírók Társaságával emlékeztünk a költőre a Három Hollóban. Szárny csap szét című versemet olvastam fel, mely TD. halála után más fénytörésben látszik! A szöveg az áprilisban Magvetőnél megjelenő Földabrosz kötetben lesz olvasható.   … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, FELOLVASÁSOK 2010-TŐL | TANDO RITUS EST bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

VERS AZ ÉLET ÉS IRODALOMBAN

2019. március 14-én jelent meg a Sárga rozsda, sárga napfény című versem.     Sárga rozsda, sárga napfény     Kiegyezem veled, Uram, bár örökségem két helyen is sárgás rozsda marja, leégetni, mint kertkaput mázolás előtt, nehéz. Ne hagyd, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, FRISS KÖZLÉS | VERS AZ ÉLET ÉS IRODALOMBAN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva