2011. március hónap bejegyzései

IRODALMI ÚJSÁG

2011. március 19-én szombaton 10h-kor a Bartók Rádió  Irodalmi Újság című műsorában rövid interjút adok Turi Tímeának a József Attila-díj kapcsán.

Kategória: AKTUÁLIS | IRODALMI ÚJSÁG bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

JÓZSEF ATTILA-DÍJ

2011. március 11-én József Attila-díjat kaptam. A megtisztelő díjnak nagyon örültem. Az írás magányos szakma. Hogy van-e az írásnak tétje, az először a papír és az író között dől el. Utána  a papír és az olvasó között. A kortárs szakmai … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS, NAPLÓ, BLOG | JÓZSEF ATTILA-DÍJ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

VERSEK SZERB FORDÍTÁSBAN

Megjelent az újvidéki  Vlatna Greda lapban két oltárvers szerb nyelven, Dragija Ramadanszki fordításában. Köszönet érte.

Kategória: AKTUÁLIS | VERSEK SZERB FORDÍTÁSBAN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vigyél át révészem – versantológia

Megjelent a Liget Kiadó gondozásában a Vigyél át révészem című versantológia , melyben a víz motívumával kapcsolatos versek, verselemzés-jegyzetek és képek találhatók. Nagy László, Nemes Nagy Ágnes, Zrínyi Miklós és Simon Balázs-elemzéseim olvashatók benne. megrendelhető itt A könyv bemutatója március … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AKTUÁLIS | Vigyél át révészem – versantológia bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Két oltárvers a januári Kortársban és a Jelenkorban

Unalom-oltár A feszített tükör, mint a hűvös márvány, vízbarázdák rajta az erek, létrán ereszkedem, a langyos víz a lábfej körül összezár, magzat szorítja öklébe így a vizet. Jéghideg óvással tol a víz a sávjelző bóják mellett, a karcsapás és a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: A HÁRMASOLTÁROK, AKTUÁLIS, FRISS KÖZLÉS | Két oltárvers a januári Kortársban és a Jelenkorban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva